Парник от поликарбонат, поликарбонатни оранжерии

оранжериа -с.Лозен, София

Фирма Телком ООД със запазена марка АРИС® проектира и изпълнява цялостно оранжерийни комплекси и парници. Предлагаме различни видове -  стоманено-стъклени, стоманено – поликарбонатни и стоманено - полиетиленови оранжерии. Всички видове са с напълно автоматизирани системите за управление.

Предлагаме също всички необходими системи за оранжерийните комплекси –термоекран, проветрителна, отоплителна, напоителна, система за микродъждуване и мъглуване, система за дозиране на препарати, както и хидропонна система.

Предлаганото от нас оборудване е на водещи европейски производители, на които сме изключителни представители за България. Европейското качество е с гарантиран произход и всички видове сертификати, което ни дава възможност да участваме в проекти по програми за финансиране от Европейски съюз. Работим по Мярка 121 и имаме реализирани вече няколко проекта  с фирми, частни лица и обществени институции. До момента за своята 15 годишната практика в бранша фирмата е изградила над 230 000 м2 оранжерии на територията на страната. Участвали сме по програмите САПАРД, ИСПА и мярка 311  Нашата цел е да запазим добрата си репутация на отговорен и коректен партньор. Стремим се усвоените от инвеститорите субсидии да покриват максималната възможна част от обекта без да бъдат санкционирани от разплащателната комисия след изпълнението му.

С цел повишаване на периода на експлоатация и намаляване разходите на инвеститора, на своите клиенти предлагаме дългогодишна гаранционна и следгаранционна поддръжка на съоръженията, които сме изградили.
По желание на клиента АРИС® извършва периодична профилактика на оборудването и технически контрол на съоръженията.

Със съдействието на екип от специалисти,  АРИС®  разработи и притежава запазената марка на проект за изграждане на модулни хоби оранжерии с поликарбонатни системи на немската фирма Rodeca®. Те са подходящи за участници по програмата млад фермер. Могат да се използват за отглеждането на разсад или заготовки за садене.

Фирмата също така предлага изграждане и саниране на фасади и оранжерии с поликарбонат с цел топлоизолация и подобряване на облика. Изграждаме и ремонтираме навеси, козирки и покриви.  Така вашата селскостопанска техника ,инструменти, семена и реколта ще бъдат на сухо и сигурно място.