Оранжерии

Оранжерии - гр.СофияАРИС® разработи, произведе и монтира първите в България оранжерии изцяло от поликарбонат и по собствено ноу-хау. Вече са изградени и въведени в експлоатация над 85 000 м2 поликарбонатни оранжерии в цялата страна.
По Ваше желание ние предлагаме комплексна изработка на конструкцията, проветряването и засенчването. Изключително важни за развитието на оранжерийните култури са професионалните засенчващи системи (т.нар. термоекран или енергиен чадър), които осигуряват и висок процент енергоспестяване. През деня те засенчват, а през нощта не допускат акумулираната енергия да изчезне.

Енергоспестяването е между 28.5-35%, а освен това и разходите за отопляване намаляват с 30%-70%. В сравнение със стъклото като топлоизолатор, поликарбонатът е 4 до 10 пъти по-добър в зависимост от използваната дебелина и броя на камерите.

Поликарбонатът на фирма RODECA® е с UV-защитен слой, който предотвратява разрушаването на материала от слънчевите лъчи и му дава 10 години гаранция при всички атмосферни условия. Друго предимство е неговата нечупимост, както и устойчивостта му на градушка, като по този начин не се налага подмяната му. Разходите за напояване в поликарбонатните оранжерии също намаляват значително (с 20% - 30%), тъй като поликарбонатът поддържа висока влажност на въздуха.