Геотермално отопление

 

Посланика на Франция  - Н.П. Г-жа Флоранс РОБИН на посещение в оранжерия с геотермално отопление

На 13 декември 2019 , с. Минерални бани, Община Хасково,  френските ни партньори от фирма  Richel Group организираха  престижна работна среща, на която Арис да покаже опита си в прилагането на добри практики и при използването на геотермална вода за производство на зеленчуци.
    След повече от 20 години опит в България в изграждането на оранжерии от поликарбонат и високотехнологични цялостни комплекси, екипа от специалисти под ръководството на инж.Иван Тончев получи заслужено признание от световния лидер – производител на конструкции и обурудване за оранжерии Richel Group.
 е присъствието от страна на ФРЕНСКО ПОСОЛСТВО- Посланика - Н.П. Г-жа Флоранс РОБИН, г-жа Мари-Люс Гиб – регионален съветник по земеделие, г-жа Лоре Джоя, заместник на икономическата служба в София е белег за равнището на форума. На срещата присъстваха още г-жа Петя Димитрова – аташе икон. служба, Ръководен мениджмънт на Richel Group в лицето на господата Арнолд Франческини, г-н Михаил Лупу и г-н Жан Люк, както и от българска страна на г-н Петър Кировски – Директор на сектор Растениевъдство на Министерство на земеделието, храните и горите.